Με το μοντέλο του franchise δραστηριοποιείται ο εργοδότης στο Γουδί που χτύπησε τον εργαζόμενο

FacebookTwitterGoogle+Share

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία εκπροσώπων του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού με τους εκπροσώπους της εταιρείας ΜΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡ διευκρινίζουμε τα εξής:

Ο εργοδότης Φ.Π. και ΣΙΑ Ε.Ε. ο οποίος χτύπησε τον εργαζόμενο στο κατάστημα στο Γουδί και παραβιάζει ακόμα και τα βασικά δικαιώματα,  χρησιμοποιεί με τη μέθοδο του franchise την επωνυμία ΜΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡ.

Οι εκπρόσωποι της  εταιρείας ΜΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡ διαβεβαίωσαν το Συνδικάτο ότι θα συμβάλει ώστε να διασφαλιστούν  τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων που απασχολούνται στα καταστήματα όπως και στο συγκεκριμένο κατάστημα  και ότι ο συγκεκριμένος εργοδότης παραβιάζει ακόμα και τις συμβατικές αρχές με την εταιρεία ΜΟΝ ΚΟΥΛΟΥΡ όπου τον δεσμεύουν για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Διεκδικούμε:

  • Να ασφαλιστούν όλοι οι εργαζόμενοι για τις πραγματικές ώρες και μέρες που εργάζονται σύμφωνα με την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας.
  • Να σταματήσει κάθε μορφή βίας απέναντι στους εργαζόμενους και να μπουν πρόστιμα στον συγκεκριμένο εργοδότη με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας και του ΣΕΠΕ.
  • Να δοθούν όλα τα απαραίτητα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους διανομείς σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ.